Dit ben ik!

Het ‘Ikke-zelluf-doen’ syndroom, ik werd ermee geboren. Ik wilde en kon alles zelf doen, zelf uitproberen, zelf oplossen. Ik vond het altijd een handige vaardigheid, het allemaal zelf willen doen, geen hulp van anderen vragen of denken nodig te hebben. Ik was trots op mijn ‘syndroom’. Ik stoomde er een lange tijd mee door het leven en het diende mijn carrière. Mensen keken mij bewonderenswaardig toe… dacht ik.  Totdat de stoom ineens op was en mijn boot stil kwam te liggen. Ik kwam in een situatie terecht waarbij ik het niet meer zelf kon doen en ik met veel moeite en schoorvoetend moest toegeven dat ik hulp nodig had.

Hulp in het onderzoeken waarom ik zo vasthield aan dat ‘ikke- zelluf-doen’ syndroom, waarom ik het zo moeilijk vond om hulp te zoeken en hulp te vragen. Hulp in het vinden van inzichten die mij verder konden helpen,  hulp die mijn bootje weer kon vlottrekken. Hulp die mij hielp mijn eigen plek weer te vinden en mijn eigen pad te bewandelen. 

Als Systemisch Coach kijk ik naar daar waar je vandaan komt, dat wat je hebt meegemaakt en wat je heeft gevormd en hoe deze patronen, deze bewegingen, jou hebben gevormd tot wie je nu bent. Welke van die patronen zijn nu nog dienend, en welke waren toen nodig, maar zitten nu in de weg? 

Sta je op de juiste plek in het leven, in het gezin of op je werk? Of beweeg je constant van die plek af?  

Ik help jou jouw plek terugvinden. Ik zet je op je plek 😉

Ik ben graag buiten, wandelend of sportend. Het kan fijn zijn om de eerste kennismaking niet op een stoel of achter een tafel te doen, maar al wandelend, door de natuur. Zo haal je iets van de druk van een eerste kennismaking en het delen van jouw persoonlijke verhaal af.

 

Nieuwsgierig? Ik maak graag kennis met je!

Dochter, zusje, vrouw, moeder, systemisch coach en trainer, HR professional, vriendin, schoonzus en tante, vele en toch maar enkele laagjes van wie ik ben; Leonie. De mens bestaat uit zoveel facetten, uit zoveel lagen. Niet allemaal zichtbaar, maar al die lagen samen maken ons tot wie wij zijn.

De mens is zo bijzonder. Ik ben gefascineerd door menselijke interactie en door menselijkheid. Waarom gedraagt de één zich zus en de ander weer zo, hoe komt het dat men onbewust zo’n invloed op elkaar kan hebben. En waarom doet een mens zich zo vaak anders voor dan hij zich echt voelt. Van kinds af aan ben ik gevoelig voor onuitgesproken emoties, voor gedachtes die zich vormen maar niet worden geuit, voor de stromingen die ontstaan waar mensen samen komen.

Als HR professional heb ik jarenlang in internationale organisaties gewerkt waarbij mijn focus vooral lag op de plek waar mensen stonden, staan ze op de juiste plek, in de juiste rol? Kunnen ze groeien naar hun volle potentie of is er iets dat hen tegenhoudt? Rationeel denkend en kijkend naar de organisatie kon ik toen mensen nog niet de stappen laten zetten die zo nodig waren. Ik keek alleen naar de zichtbare laag. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Het gaat om wat er onder de waterlijn afspeelt.

Ik zie en voel het beeld, het verhaal áchter de gesproken woorden, dat wat er niet wordt gezegd maar wel gevoeld, juist dat wat zoekende is naar woorden om begrepen te worden. Ik zie en voel de onderstroom.

Ik ga graag samen met jou op reis naar die onderstroom, op zoek naar wat er stroomt en wat er stokt, waar komt het verhaal tot stilstand. Op individueel niveau, maar ook bij teams en organisaties. Welke woorden zijn er nodig om tot een duidelijk verhaal te komen. Het verhaal dat ligt te wachten om gevonden, gelezen en gedeeld te worden.

In het Engels of Nederlands, ik kan je helpen jouw eigen verhaal te vertellen en daarmee jou eigen plek in de wereld te claimen.

Nieuwsgierig? Ik maak graag kennis met je!