Old habits die hard/Oude gewoonten slijten langzaam

Op de fiets race ik naar het station, want, as usual, ben ik eigenlijk net iets te laat vertrokken. Ik ben op weg naar Utrecht voor een lunch met mijn intervisiegroep. Snel laad ik mijn ov-chipkaart bij het station op en loop door de poortjes, met nog 7 min te gaan. Achteraf tijd zat dus, of gewoon heel hard gefietst. Waarschijnlijk het laatste gezien de temperatuur van mijn lijf. Ik loop de trap af naar het perron en sta zoals de meeste wachtende treinreizigers naar het spoor te staren tot de trein komt. En terwijl ik de minuten sta weg te staren kijk ik naar het perron aan de overkant en bedenk mij hoe weinig ik met de trein richting Utrecht heb gereisd, ik ging altijd richting Den Haag. Op het moment dat die gedachte door mijn hoofd gaat dringt het ook tot mij door dat ik op het verkeerde perron sta! Ik moet aan de overkant staan, richting Gouda, niet richting Den Haag. Ik zie de trein in de verte aankomen als ik de trap opstuif om vervolgens de andere trap weer af te stuiteren naar het juiste perron, waar ik precies de trein in kan stappen en opgelucht neerzak in een bijna lege coupé, richting Utrecht.

Old habits die hard, oude gewoonten slijten langzaam. Jaren ging ik met de trein naar Den Haag, als tiener naar mijn bijbaantje als verkoper in een cd winkel en later bijna 10 jaar lang, maandag t/m vrijdag toen ik bij Shell werkte. Daarna nog een jaar 1x per maand naar mijn opleiding.
Jarenlang was het een activiteit die op de automatische piloot werd uitgevoerd, een route die ik blindelings volgde en die mij dus die zaterdagmorgen bijna de verkeerde kant opstuurde.

Ben jij je bewust welke oude gewoontes en patronen jou weleens de verkeerde kant opsturen? Of jou juist tegenhouden om op weg te gaan?
Sta jij wel op het juiste perron?
Ik help je graag de juiste richting te vinden.

Door oude patronen te onderzoeken en beter te leren begrijpen waar ze vandaan komen kan je makkelijker jouw eigen weg voorwaarts plannen.

More than Words Coaching, jouw systemisch reisleider.

Vergelijkbare berichten